Geografia, preferata candidatilor la BAC


Intră acum și în grupul de

La ultima probă a celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat ce a avut loc vineri, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării din cei 758 candidaţi înscrişi, la testare au fost prezenţi 641. La această probă nu s-a înregistrat nici un incident, pe 5 septembrie urmând a fi afişate rezultatele.

Proba s-a susţinut în 4 centre organizate în municipiul Suceava, respectiv la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Economic, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” şi Colegiul de Informatică.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru geografie, fiind înscrişi 413 din care s-au prezentat 350. De altfel, din cauza numărului mare de înscrişi s-a organizat un centru de examen numai pentru candidaţii la geografie. Este vorba despre centrul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava unde erau înscrişi 252 candidaţi şi au susţinut efectiv lucrarea 223.

La biologie vegetală şi animală s-au înscris 142 şi s-au prezentat 134, la fizică din 99 înscrişi au venit la testare 86. Au existat specializări la care s-au înscris şi prezentat doar câte un candidat, precum economie, informatică intensiv şi psihologie.

După prima sesiune de bacalaureat, 88,94% dintre candidaţi au promovat examenul, Suceava fiind pe primul loc în ţară ca indice de promovare.


Intră acum și în grupul de