Creste numarul cadrelor didactice care pleaca in concedii fara plata


Intră acum și în grupul de

Comparativ cu anul trecut numărul profesorilor care apelează la concediile fără plată, pentru a munci de fapt în străinătate, este în creştere. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că numărul cadrelor didactice care îşi iau concediu fără plată ca să muncească în străinătate este „în creştere”. Acesta nu a dat o cifră exactă întrucât „unul vine, altul pleacă şi fluctuaţia e mare şi continuă”, în timpul unui an şcolar.

Este vorba de dascălii titulari, numai aceştia având dreptul la concedii fără plată, care, dacă nu se mai întorc „pierd titulatura”, a spus Petru Carcalete.

Potrivit legii, orice cadru didactic titular poate beneficia, odată la 10 ani, de concediu fără plată de un an, fără a justifica pentru ce are nevoie, iar pentru studii poate avea concediu fără plată timp de 3 ani, care poate fi prelungit cu încă un an numai cu încă unul cu aprobarea IŞJ.

„Dacă urmează o şcoală în străinătate are drept la 3 ani de concediu fără plată şi la încă un an, în situaţii speciale cu aprobarea inspectorului general. Sunt situaţii de cadre didactice ce nu s-au mai întors şi au pierdut titulatura” a afirmat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de