Un bărbat din Șcheia a mers la Poliție să dea declarații în calitate de martor cu un autoturism furat din Germania. El este acum cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Șcheia este cercetat penal după ce a mers la sediul poliției comunale cu un autoturism furat din Germania.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a fost invitat, miercuri după amiaza, de polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia în vederea audierii  în calitate de martor într-un dosar penal legat de un „furt calificat”.

 Acesta a ajuns la sediul SPR9 Șcheia cu un autoturism marca Ford Focus de culoare gri, iar pentru că existau informații cu privire la faptul că autoturismul mai sus menționat figurează în baza de date a Poliției Române ca fiind sustras din Germania, s-a procedat la efectuarea unei interogări în baza de date ocazie cu care am constat faptul că față de autoturism a fost introdusă o alertă de către autoritățile Germane, ca fiind sustras din data de 04.03.2022.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „tăinuire”, iar prin ordonanța organelor de cercetare a poliției judiciare s-a dispus indisponibilizarea autoturismului.

Bărbatul a spus că a cumpărat autoturismul de la un alt bărbat fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare cu acesta și că nu știa că autoturismul este obiectul infracțiunii de furt cercetată de către statul german.

Autoturismul urmează a fi introdus în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava în vederea continuării cercetărilor și a stabilirii situației de fapt.


Intră acum și în grupul de