Acasă Social Anul acesta noua medici suceveni au luat drumul strainatatii

Anul acesta noua medici suceveni au luat drumul strainatatii


Intră acum și în grupul de

De la începutul acestui an Colegiul Medicilor Suceava a eliberat certificatul profesional curent, necesar pentru a profesa în străinătate, pentru nouă medici suceveni, unii cu specializări deficitare în sistem, respectiv un urgentist, un radiolog, un medic specialist în chirurgie infantilă, unul de medicina muncii, patru medici de familie şi un alergolog/imunolog.

Medicul de urgenţă, cel de medicina muncii, radiologul şi un medic de familie au solicitat certificatele după 1 iulie, după ce s-a impus reducerea salariilor la bugetari.



Pe de altă parte, în judeţul Suceava lucrează 19 doctori specialişti originari din Republica Moldova, Ucraina, India, Iordania şi 12 stomatologi şi chirurgi pe maxilo-facial originari din Egipt, Iordania, Republica Moldova, Ucraina, Israel şi Ungaria.

Cei mai mulţi străini au specializări cu mare căutare, astfel medicii din Republica Moldova – chirurgie plastică, neurochirurgie, cardiologie, chirurgie, chirurgie infantilă, obstetrică-ginecologie, anestezie/terapie intensivă, dermatologie, dar sunt şi şapte medici generalişti. Din Ucraina au venit un generalist şi un oftalmolog, din India şi Iordania – câte un generalist.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version