O hală și un autoturism din Horodnic de Sus și 15 ha de teren de pe două coline la Straja au ars în incendii. Pompierii fac un nou apel ca sucevenii să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au făcut, joi, un nou apel populației să nu mai incendieze vegetația uscată pentru că incendiile sunt necontrolabile și provoacă pagube mari.

Astfel, pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți împreună cu lucrători ai SVSU Horodnic de Sus, au intervenit, joi, cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală din localitatea Horodnic de Sus.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat o hală construită din lemn și un autoturism parcat în apropierea acesteia.

În incendiu au ars hala construită din lemn cu bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și autoturismul parcat în apropierea acesteia.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul folosit pentru igienizarea vegetației uscate.

Și pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și cei ai Detașamentului Rădăuți au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autoșenilată și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Straja.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta pe două coline, cu focare răzlețe, existând pericol de propagare la fondul forestier.

În urma evenimentului a fost afectată o suprafață de aproximativ 15 hectare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis folosit pentru igienizarea vegetației uscate.


Intră acum și în grupul de