125 de jandarmi participa la actiunile de ecologizare din campania „Let’s Do It, Romania”

O sută de elevi şi cadre ale Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni vor strânge deşeurile aruncate în Parcul Nada Florilor şi zona iazurilor din apropierea municipiului Fălticeni, în cadrul campaniei de ecologizare „Let’s Do It, Romania”, precizează purtătorul de cuvânt al unităţii, lt. Irina Ipati. De asemenea, la acţiunile de ecologizare vor participa şi 25 de lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, cu preponderenţă din cadrul subunităţilor de jandarmi montane, subliniază şi cpt. Bogdan Cornaci.

Sâmbătă 25 septembrie a.c., peste trei mii de jandarmi voluntari din întreaga ţară vor participa la acţiunile de ecologizare care se vor desfăşura la nivel naţional în cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania.” Jandarmii se vor alătura voluntarilor acestui proiect şi vor participa la curăţarea arealelor naturale din jurul localităţilor.

Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această campanie, jandarmii doresc să-şi aducă contribuţia la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii privind gestiunea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu şi gestiunea corectă a deşeurilor.

loading...