Universitatea „Stefan cel Mare”, nevoita sa apeleze la o linie de credit din cauza subfinantarii


Intră acum și în grupul de

Investiţiile demarate de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava au de suferit din cauza subfinanţării. Rectorul universităţii sucevene, Adrian Graur, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta Ministerul Educaţiei a alocat instituţiei „sub o zecime din suma destinată investiţiilor în urmă cu 3 ani”. Acesta a afirmat că „anul acesta iniţial s-au alocat 5,9 milioane de lei, dar la rectificare s-au tăiat 4 milioane.

„Problema principală o reprezintă volumul de investiţii. Am fost nevoiţi să luăm o linie de creditare de 3 milioane de lei pentru extinderea sălii de sport şi a Centrului de Educaţie Permanentă de la Vatra Dornei”, a precizat rectorul sucevean, adăugând că la capitolul investiţii se mai doreşte a se realiza sistematizarea pe verticală a Campusului I, ce ar ajunge la 20 milioane lei, reabilitarea Corpului istoric A, pentru care ar trebui 12 milioane lei, dar şi a Observatorului Astronomic şi a Căminului 1.

În ceea ce priveşte Campusul II, Adrian Graur a subliniat că urmează a se organiza licitaţie pentru studiu de fezabilitate, ce va fi finanţat din surse proprii. „Am făcut o restrângere foarte puternică şi nu ştiu câţi vor veni la licitaţie şi ce calitate vor avea lucrările. Ar fi trebuit să oferim 500 de mii de euro, dar nu ne putem permite decât 200 de mii de euro. De regulă, o subfinanţare atrage după sine şi o calitate mai proastă”, a spus rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”.


Intră acum și în grupul de