Universitatea suceveana ar putea intra in „Top 500” universitati din lume


Intră acum și în grupul de

În acest an academic, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi evaluată de Institute of Higher Education (Institutul pentru Învăţământul Superior) al Universităţii Jiao Tong din China, care a publicat în ultimii ani un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică. “De feedback-urile primite va depinde configurarea traseelor academice şi de cercetare de perspectivă pentru universitatea suceveană”, a declarat rectorul instituţiei de învăţământ superior sucevean, Adrian Graur.

Potrivit acestuia, universitatea suceveană are şanse să intre în “Top 500” al universităţilor din lume, însă sunt discrepanţe foarte mari între finanţarea pe student în România şi celelalte ţări. „Dacă vrem să avem învăţământ de calitate, trebuie să avem şi finanţare. În 2008, în România pentru un student se alocau 2.500 euro, în condiţiile în care Uniunea celor 27 aloca 8.000 euro, iar Suedia chiar 22.000 euro. Nu putem face performanţă cu bani puţini”, a afirmat rectorul Graur.

Pe de altă parte, universitatea suceveană se bucură de aprecieri. În urma evaluării instituţionale, în urmă cu 2 ani ARACIS a oferit Universităţii „Ştefan ce Mare” Suceava calificativul de „Grad de încredere ridicat”, iar anul trecut CNCSIS a oferit titlul de „Unitate de cercetare”.


Intră acum și în grupul de