Instalații ilegale de debitat lemn, dar și peste 40 mc de material lemnos, găsite în urma unor percheziții la Brodina de Jos. Patru persoane sunt cercetate pentru furt de arbori și tăiere ilegală de arbori


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu suportul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, dar și cu sprijinul inginerilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava,  au pus, marți, în executare un număr de patru mandate de percheziție domiciliară pe raza localității Brodina de Jos.

Perchezițiile au vizat patru persoane suspectate de comiterea de infracțiuni la regimul silvic.

În urma perchezițiilor au fost identificate două instalații de debitare a materialului lemnos neautorizate, au fost ridicate 6 motofierăstraie și a fost indisponibilizată cantitatea totală de 40,026 mc material lemnos în valoare totală de 29.051 lei din care 36,16 mc bustean pentru gater răsinoase și 3,866 mc cherestea răsinoase.

Totodată, au fost ridicate 6 telefoane mobile, 10 trofee cervide și înscrisuri care sunt legate de caz.             În acest caz sunt continuate cercetările privind săvârșirea infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori” sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de