Dispensar medical, inaugurat in Mitocu Dragomirnei, in prezenta ministrului Transporturilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a participat sâmbătă la inaugurarea unui dispensar medical în localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei. Unitatea medico-sanitară a fost finanţată de ROMATSA în proporţie de 30%, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ un milion de lei.

Referitor la decizia sa de demitere a directorului ARR, Iancu Crăciunoiu, şi a directorului RAR, Daniel Patentaşu, Boagiu a declarat la Mitocu Dragomirnei că aşteaptă de trei zile ca aceştia să aibă o recţie în cazul accidentului de la Tulcea şi că aceasta nu a existat.

“De câteva zile ne aflăm în faţa unui accident în urma căruia au murit patru
oameni. Ştim foarte clar că toate reglementările în vigoare au fost încălcate având atribuţii nu numai de reglementare, ci şi de control şi nu a existat o reacţie fermă la ceea ce s-a întâmplat şi consider că în acest moment trebuie să iau măsuri dure, drastice, astfel încât cetăţreanul român să fie în siguranţă pe drumurile României.

Nu poţi să accepţi ideea că vezi 76 de oameni într-un autobuz, să ştii nu e voie să faci aşa ceva, ai un autobuz care e într-o stare tehnică proastă şi care circulă pe un drum pe care nu ar fi trebui să intre şi nimeni să nu reacţioneze. De aceea, de astăzi (sâmbătă-n.r.) sunt în teren echipe mixte ARR, RAR, Poliţie Rutieră, care îşi vor face datoria. Să ştie (directorii ARR şi RAR -n.r.) că dacă avem reguli trebuie să le respectăm. I-am înlocuit aseară (vineri -n.r.) la ora 21.15. Am aşteptat trei zile o reacţie şi nu a existat”, a afirmat Boagiu.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din funcţie, vineri, pe directorul general al ARR, Iancu Crăciunoiu, şi pe directorul general al RAR, Daniel Patentaşu, din cauza lipsei de implicare a celor doi în efectuarea controalelor eficiente pentru pentru asigurarea siguranţei traficului. Atribuţiile de director general al ARR vor fi preluate temporar de către Florian Coman Meluş, iar la conducerea RAR a fost numit, tot temporar, Stancu Sotir.

Patru persoane au murit, iar alte câteva zeci au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, după ce un autobuz în care se aflau angajate ale unei firme de confecţii s-a răsturnat de pe un dig din Tulcea care face legătura cu zona industrială a oraşului.


Intră acum și în grupul de