Teancul de acte nesemnate de director, creste pe zi ce trece la DSP Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Teancul de acte nesemnate de către şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava creşte pe zi ce trece, după ce, de aproximativ trei săptămâni instituţia nu are director. Fiecare îşi îndeplineşte atribuţiile conform fişei postului, întocmesc statistici, rapoarte şi alte documente dar o serie de acte au neapărată nevoie de semnătura directorului executiv.ţ

„O parte din actele le semnează directorul economic, dar multe se opresc la semnătura acestuia pentru că au nevoie şi de cea a directorului executiv. Se adună teancuri la secretariat, ce aşteaptă să fie semnate. Avem contracte pentru monitorizarea calităţii apei, cu primăriile, unele fiind acum la final de contract şi nu este prevăzută prelungirea lor pentru că trebuie negociat”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful Compartimentului de control din cadrul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.

Potrivit acestuia o problemă o reprezintă şi achitarea facturilor la utilităţi. „Poate ne trezim fără apă la laborator. Bani avem, dar nu putem funcţiona ca o instituţie normală. Avem director economic, dar şi acesta este interimar, cu delegare de atribuţii, dar limitate”, a spus Ludovic Abiţei.

Pe angajaţii DSP Suceava această situaţie a început să-i îngrijoreze întrucât nu va avea cine semna statele de plată şi vor rămâne şi fără puţinii bani pe care-i primesc după reducerile salariale, ziua de salar fiind 15 octombrie.
Mulţi dintre aceştia se tem că se va aştepta concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru cele trei posturi cu funcţii de conducere de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, respectiv director executiv, director executiv adjunct de sănătate şi director executiv adjunct economic ce va avea loc în perioada 25-27 octombrie 2010.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii a semnat eliberarea din funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul specialist de medicina muncii Ingrid Kruk Irimescu, care, pe data de 14 septembrie, şi-a dat demisia, invocând motive personale, la numai două săptămâni de la numirea sa la conducerea acestei instituţii.

Aceasta a fost eliberată din funcţie vineri, 24 septembrie, însă în locul ei nu a fost nominalizată altă persoană.


Intră acum și în grupul de