Transport ilegal și supraîncărcat de material lemnos depistat în trafic la Păltinoasa. Aproape 10 mc de lemn confiscat și amenzi de peste 10.000 de lei


Intră acum și în grupul de

 Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat, marți, în trafic pe raza localității Păltinoasa, în urma verificărilor șoferul și firma fiind amendate cu peste 10.000 de lei, iar materialul lemnos transportat ilegal a fost confiscat.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, marți la ora 12:00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa ansamblul format din autoutilitară cu remorca condus de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 11,01 mc lemn rotund buștean pentru autoutilitară și 16,82 mc lemn rotund buștean pentru remorcă.

Întrucât existau suspiciuni în ceea ce privește gabaritul depășit al cantității încărcate s-a procedat la solicitarea sprijinului reprezentanților ISCTR, care s-au prezentat la fața locului și i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmănești, pentru a se efectua cântărirea în vederea stabilirii daca s-a depășit masa maximă admisă, însă conducătorul auto a refuzat acest lucru motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 43/1997, cu amendă  în valoare de 6.000 lei.

De asemenea lucrătorii ISCTR au sancționat și societatea comercială cu amendă în sumă de 500 lei  conform  OUG 43/1997, totodată  aceștia luând și măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate.

În cauză a fost solicitată intervenția  lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în autoutilitară cantitatea de 15,06 mc material lemnos respectiv cu 4,05 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire și în remorcă cantitatea de 22,51 mc material lemnos respectiv cu 5,69 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, rezultând o cantitate totală suplimentară de 9,74 mc material lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă  în valoare de 4.000 lei , iar cantitatea de 9,74 mc  lemn rotund – bușteni gater în valoare totală de 5.688,16 lei a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de