Spitalul Judetean s-a ales cu un nou aparat performant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Principala unitate sanitară din judeţul Suceava s-a ales cu o nouă achiziţie de ultimă oră în ceea ce priveşte aparatura medicală performantă.

Conform declaraţiilor oferite de edilul şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, în cadrul ultimei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, administraţia publică locală a reuşit să găsească banii necesari şi să ajute Spitalul Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” pentru această achiziţie.

Conform datelor pe care le deţinem, Primăria a direcţionat către unitatea sanitară suma de 2 miliarde de lei vechi în vederea achiziţionării unui aparat endoscopic.

“Am făcut toate eforturile necesare pentru ca secţia de Urologie să achiziţioneze un aparat pe care l-au solicitat de mult timp medicii de acolo şi ţin să salut ce se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde în condiţii de criză se reuşeşte permanent să se înoiască şi să se perfecţioneze serviciile”, a declarat Ion Lungu.

Aparatul este unul de ultimă generaţie şi este folosit pentru chirurgie operatorie pe zona de urologie, cancer de prostată sau tumori vezicale.

În acelaşi timp, conducerea administraţiei municipale a spus că s-a reuşit şi achitarea a încă unui miliard de lei vechi către echipa masculină de handbal Universitatea Suceava. Conform înţelegerii cu Primăria, aceasta s-a obligat să direcţioneze în 2010 către club suma de 10 miliarde de lei până acum fiind onorate 7 miliarde iar suma rămasă urmează să se aloce în tranşe egale până la finele anului.


Intră acum și în grupul de