Reparitoarele de caldura agita spiritele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noua decizie luată de firmele care montează repartitoare de căldură de a monta noi aparate de măsură în spaţiile locative comune ale blocurilor din municipiu agită spiritele în rândul Asociaţiilor de Proprietari.

Reprezentanţii celor două societăţi care se ocupă cu acest lucru trebuiau să fie prezenţi la începutul acestei săptămâni la şedinţa pe care conducerea administrativă o ţine împreună cu preşedinţii asociaţilor, dar au lipsit din motive personale.

Conform declaraţiilor oferite de edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, în acţiunea de verificare şi stabilire a echivalentului termic “asociaţiile de proprietari acuză societăţile că nu vin şi nu colaborează cu ele pentru rezolvarea problemei. În plus, eu rămân ferm pe poziţii şi am spus că pentru stabilirea echivalentului termic cheltuiala nu se plăteşte de asociaţii, iar locuitorii oraşului nu mai sunt dispuşi să plătească pentru montarea acestor repartitoare suplimentare”.

Ion Lungu a mai adăugat că în continuare cel mai bine ar fi să se rămână ca şi până acum pe calculul standard prin care se stabileşte consumul de căldură pe casa scărilor şi uscătoare şi nu montarea de noi repartitoare pe ţevile comune.

“Pe parcursul săptămânii viitoare, urmează să avem o întâlnire comună, dar în măsura în care firmele care se ocupă cu repartitoarele nu vor colabora voi duce o campanie de convingere a cetăţenilor să se debranşeze de la acest sistem chiar eu fiind primul care va renunţa la ele”, a mai adăugat primarul.

Între timp, în caloriferele sucevenilor legaţi la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic a început să vină căldura. Deocamdată parţial, dar conducerea municipiului spune că pe parcursul zilei de vineri va fi în tot oraşul, chiar dacă acest serviciu este asigurat deocamdată doar de instalaţiile pe gaz a societăţii de termoficare.


Intră acum și în grupul de