Numarul sucevenilor care vor beneficia de subventii la incalzire, redus la jumatate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dacă anul trecut, 16.000 de suceveni au beneficiat de ajutoare de încălzire, în această iarnă numărul acestora ar putea să scadă la jumătate. Declaraţia aparţine primarului Sucevei, Ion Lungu, care a arătat miercuri că această situaţie se datorează introducerii de noi criterii pentru cei care pot primi astfel de ajutoare de stat.

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că ajutorul de încălzire se acordă pentru familiile cu venituri sub 650 de lei pe membru de familie, dar că acestea nu trebuie să deţină clădiri şi alte spaţii locative, să nu aibă depozite bancare de peste 3000 de lei, să nu deţină teren în suprafaţă mai mare de 1000 de mp, autovehicule peste 1600 de cm3.

El a menţionat că beneficiarii de ajutor de încălzire trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere că se încadrează în condiţiile impuse, iar municipalitatea va face verificări prin sondaj la trei la sută dintre cei care solicită ajutor, dar şi dacă vor fi sesizări pe numele unor beneficiari.

Lungu a mai spus că acest ajutor de încălzire constituia o bază destul de puternică pentru societatea de termoficare, iar reducerea numărului de beneficiari este „o lovitură în plus” în condiţiile în care Termica SA Suceava cheltuie sume foarte mari pentru asigurarea căldurii în municipiu.

El şi-a exprimat încrederea că problema încălzirii în municipiu va fi rezolvată prin înfiinţarea unei noi firme de termoficare cu o centrală dimensionată corespunzător cerinţelor pieţei.


Intră acum și în grupul de