1 IUNIE- ZIUA PORȚILOR DESCHISE PENTRU COPII, LA CLINICA HEREDITAS


Intră acum și în grupul de

De 1 Iunie, Clinica Hereditas și-a deschis porțile pentru zeci de copii de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” din Suceava. Peste 50 de prichindei au călcat pragul unității medicale situate în comuna Ipotești, cu sclipiri de  curiozitate și bucurie în ochi, dornici să afle ce se întâmplă în cabinetele medicale din cadrul clinicii. Punctul de atracție la intrarea în clinică a fost acvariul cu zeci de pești colorați, mari și mici, de diferite specii, care i-au siderat pe copiii curioși din fire.

Elevii din clasele a III-a B și a IV-a B, coordonați de prof. Anna Ștefură și Andreea Rotaru, au pătruns în lumea medicală și au aflat informații utile despre un stil de viață sănătos, despre cum putem păstra o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Cei mici au făcut cunoștință cu oamenii prietenoși din spatele halatelor albe, care le-au vorbit despre prevenirea bolilor, activitatea fizică atât de importantă pentru toate vârstele, cât și despre păstrarea sănătății ca factor cheie al vieții. Copiii au vizitat și Baza de tratament de BalneoFizioTerapie, au avut întrebări despre aparatele de ultimă generație folosite (curenți, laser de înaltă intensitate, magneto-terapie, terapie Tecar și alte tratamente de specialitate) și au dat mâna cu pacienții, aducându-le zâmbetul pe buze prin întrebările adresate acestora.

Într-o atmosferă relaxată, fizio-kinetoterapeuții clinicii i-au provocat pe copii la discuții despre conduita sănătoasă pe care trebuie s-o adopte la școală, despre exercițiile fizice zilnice și mai ales despre purtarea corectă a ghiozdanului și poziția corectă a corpului. Specialiștii Clinicii Hereditas au adus în atenția celor mici câteva noțiuni despre Reabilitare Posturală pentru copiii care au stat o perioadă îndelungată în poziții incorecte la calculator și care au mari probleme de coloană începând cu scolioze, afecțiuni care în această clinică pot fi remediate. Prin intermediul unor exerciții de gimnastică medicală și tratamente combinate ei pot fi reînvățați să meargă corect, să stea corect la birou și să-și corecteze poziţia.

De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale Miron Costin au vizitat cu interes și AQUA Hereditas, primul SPA medical din Suceava, unde au aflat că au posibilitatea să practice gimnastica medicală în apă, cursuri de inițiere înot, au la dispoziție bazin cu apă sărată, bazin de hidrokinetoterapie, salină cu sare de Himalaya.  Școlarii au aflat că recuperarea medicală se face mult mai rapid în bazin, din cauza presiunii mai mari pe care organismul o exercită în apă.După ce au făcut turul clinicii, copiii cu veselie în glas și încântare în priviri, i-au răsplătit pe angajații Clinicii Hereditas cu un cântec despre copilărie și și-au dat frâu liber imaginației în desenele colorate de pe asfalt. Cei mici s-au putut bucura de copilărie, de jocuri și joacă, au primit dulciuri si baloane colorate.  Curtea interioară a unității medicale a prins viață și culoare, a răsunat de veselie preț de câteva ore, iar la plecare micuții au mărturisit că și-au creat amintiri frumoase și că vor reveni negreșit


Intră acum și în grupul de