Detaliile accidentului cu cinci răniți de la Molid: Un șofer băut a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei și a lovit un autoturism ce circula regulamentar din sens opus


Intră acum și în grupul de

Accidentul cu cinci răniți de sâmbătă seara de la Molid a fost generat de un șofer băut care conducea cu viteză și a pierdut controlul mașinii ajungând pe contrasens unde a lovit un autoturism care circula regulamentar.

Astfel, potrivit cercetărilor polițiștilor, sâmbătă seara în jurul orei 19.05, un bărbat de 35 de ani, din comuna Vama conducea un ansamblul de vehicule format dintr-un autoturism VW care tracta remorca pe DN 17 în localitatea Molid, având direcția de deplasare  spre municipiul Suceava.

La un moment dat acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, pătrunzând pe sensul opus de mers, și a lovit frontal un autoturism VW condus de un bărbat de 35 ani din Moldovița care circula regulamentar din sensul opus de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a cinci persoane, respectiv a șoferului din Moldovița, a soției și copilului lor de 2 ani, ar au suferit leziuni și șoferul din Vama și pasagera de 33 de ani din aceeași localitate.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul din Vama și 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru celălalt conducător. Ulterior, a fost recoltată câte o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de