Un șofer băut din Preutești a fost extras cu forța din mașină și încătușat de polițiști după o urmărire pe doi kilometri. Bărbatul a ieșit cu mașina din parcarea unei discoteci și a lovit un autoturism, dar și-a continuat deplasarea în viteză


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 36 de ani este cercetat penal după ce a condus băut un autoturism în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind urmărit doi kilometri de un echipaj de poliție care a fost nevoit să-l scoată cu forța din mașină.

Astfel, duminică la ora 02:35, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au observat că din parcarea unei discoteci a ieșit un autoturism al cărui șofer nu s-a asigurat și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia Logan, iar șoferul și-a continuat deplasarea în viteză pe DJ 208, către satul Basarabi.

Echipajul de poliție a intrat în urmărirea autoturismului, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei, pe o distanță de aproximativ doi kilometri, în timp ce șoferul circula haotic atât pe contrasens cât și pe banda de mers în direcția orașului Dolhasca.

Pe raza satului Basarabi din comuna Preutești, la intersecția cu D.C. sat Basarabi, în zona căii ferate, s-a reușit oprirea în trafic a autoturismului, ocazie cu care conducătorul auto a fost extras cu forța din mașină și încătușat.

Șoferul, un bărbat de 36 ani, din comuna Preutești, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul Dacia Logan avariat era condus de un bărbat din comuna Rădășeni care nu a suferit vătămări corporale în urma evenimentului și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Având în vedere că în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale ale autoturismelor, conducătorilor auto li s-a eliberat autorizație de reparație, iar șoferul băut a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de