Proiectul VIER PFOTEN de sterilizare a animalelor fara stapan revine in municipiul Suceava pentru a patra oara


Intră acum și în grupul de

Începând cu data de 18 octombrie, timp de două săptămâni, Fundaţia pentru protecţia animalelor VIER PFOTEN va relua colaborarea cu Primăria şi locuitorii municipiului Suceava pentru sterilizarea gratuită a animalelor fără stăpân.

Colaborarea între VIER PFOTEN şi autorităţile locale din Suceava a început în anul 2003. După primele etape, în anul 2003, în 2009, şi la începutul acestui an, echipa Stray Animal Care revine în municipiu şi luna aceasta, asigurând astfel controlul populaţiei de câini fără stăpân apăruţi între timp.

Proiectul are ca scop soluţionarea civilizată şi eficientă a situaţiei animalelor fără stăpân, oferindu-le acestora şansa de a trăi şi de a fi acceptate de către întreaga comunitate.

Echipa care va acţiona în Suceava este formată din medici veterinari, tehnicieni veterinari şi prinzători cu experienţă si poate fi recunoscută după însemnele fundaţiei VIER PFOTEN.

În paralel cu proiectul de sterilizare, membrii VIER PFOTEN vor desfăşura acţiuni de informare şi educare a locuitorilor în spiritul protecţiei animalelor.

Proiectul se desfăşoară în baza unui contract semnat cu Primăria Suceava, contract prin care VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze gratuit câinii fără stăpân, iar Primăria garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

În cadrul programului, câinii sunt prinşi, sterilizaţi, marcaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi, iar după perioada postoperatorie, dacă nu apar complicaţii medicale, sunt returnaţi în locul din care au fost luaţi. Marcarea câinilor sterilizaţi se face cu ajutorul crotalilor de culoare albastră, inscripţionaţi VIER PFOTEN.

VIER PFOTEN multumeşte autorităţilor şi cetăţenilor pentru responsabilitatea faţă de care au dat dovadă prin această alegere şi cere sprijinul acestora pentru a implementa proiectul de sterilizare menit să îmbunătăţească viaţa locuitorilor şi a animalelor fără stăpân.

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fără stăpân, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN îl desfăşoară în mai multe ţări care se confruntă cu un număr mare de animale fără stăpân (România, Bulgaria, Grecia, Italia etc.), deoarece este singura soluţie eficientă şi umană pentru rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân.

În România, proiectul Stray Animal Care se desfăşoară începând din 2002, printre oraşele care au apelat până în prezent la metoda sterilizării aflându-se Dej, Comăneşti, Hunedoara, Buşteni, Ploieşti, Sibiu, Caracal, Focşani, Galaţi, Sinaia, Sighişoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche) etc.

Prin proiectul SAC au fost sterilizate peste 53.000 de animale fără stăpân.

VIER PFOTEN este o organizaţie internaţională pentru protecţia animalelor având birouri în Austria, Germania, Olanda, Elveţia, România, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia şi Ungaria, dar care îşi desfăşoară activitatea oriunde în lume animalele au nevoie de ajutor.

Biroul VIER PFOTEN România a fost înfiinţat în anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfăşurate până în prezent se află „Câini pentru oameni”, „Copii învaţă să protejeze animalele”, înfiinţarea şi logistica pentru clinica mobilă Stray Animal Care (proiect dedicat animalelor fără stăpân) şi campaniile: „Câinii simt oamenii. Oamenii ce simt?”, „Crima pentru lux”- prima campanie pentru interzicerea fermelor de blană în România şi „Stop It!”- prima campanie pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri.


Intră acum și în grupul de