Doar cateva microbuze scolare noi vor ajunge in judet


Intră acum și în grupul de

Deşi Inspectoratul Şcolar Suceava are nevoie de peste 30 de microbuze şcolare pentru a asigura transportul elevilor navetişti către unităţile de învăţământ, şansele sunt de a primi 5, cel mult 6 asemenea autovehicule. La nivel naţional, se estimează că se vor achiziţiona în urma licitaţiei, 160 de microbuze şcolare, care apoi vor fi redistribuite în ţară. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, în judeţ ar putea ajunge 5-6 microbuze noi destinate transportului de elevi, cu toate că numărul acestora este sub efectivul necesar, în judeţ fiind nevoie de încă alte 32 de maşini.

În momentul de faţă circa 7000 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava sunt transportaţi zilnic la cursuri de 75 de microbuze şcolare repartizate de către Ministerul Educaţiei în judeţ.

Microbuzele şcolare se află în administrarea primăriilor din localităţile în care se folosesc şi transportă zilnic elevi spre unităţile de învăţământ şi de la şcoală, în mai multe schimburi. În medie, în fiecare zi, un microbuz şcolar transportă aproximativ 80 de elevi din judeţ. Unii elevi sunt luaţi chiar de acasă şi duşi la şcoală cu microbuzul, în timp ce alţii, înainte de ajunge la microbuz au de parcurs, pe jos, kilometri buni. Este vorba despre elevi de şcoală gimnazială din zone izolate ale judeţului Suceava.
Spre exemplu, elevii de gimnaziu din Costileva de Sus trebuie să meargă şapte kilometri pe jos şi apoi alţi şapte kilometri cu microbuzul până la şcoala din Ulma.


Intră acum și în grupul de