Un muncitor a căzut de la o înălțime de 6 metri când încerca să monteze un scripete pe mansarda unei clădiri în construcție din Siret


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a căzut, marți, în gol de la o înălțime de șase metri în timp ce încerca să monteze un scripete pe o clădire în construcție în orașul Siret.

Potrivit anchetei efectuate de polițiști, lucrările de construcție se efectuau la mansarda clădirii, muncitorii efectuând activități de montare pe poziție a unui scripete, iar în timp ce se efectuau aceste lucrări un muncitor din comuna botoșăneană Vlădeni, care se afla în proximitatea scripetelui s-a dezechilibrat, căzând împreună cu suportul scripetelui în gol de la o înălțime de aproximativ 6 m.

Un alt angajat care efectua lucrări cu un utilaj de tip excavator, a apelat la 112 solicitând intervenția echipajelor de prim ajutor, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD Siret, care a procedat la acordarea de prim ajutor rănitului.

Ulterior, la fața locului a sosit și un echipaj de ambulanță de la Rădăuți, care l-au preluat pe bărbat și transportat la Spitalul de Urgență Județean „Sf. Ioan cel Nou  Suceava”, unde i-a fost stabilit diagnosticul preliminar de „politraumatism prin cădere, fractură deschisă dublă membru inferior stâng , TCC facial”

În acest caz polițiștii fac cercetări pentru „vătămare corporală din culpă”,”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de