Un copil nevazator din Suceava, castigator al locului I la Concursul National „Olimpiada Copiilor Pentru Viitor”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 12 copii din judeţul Suceava au participat zilele trecute, la Bucureşti Concursul Naţional „Olimpiada Copiilor Pentru Viitor” organizat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în colaborare cu S.C. Media One S.R.L. Bucureşti şi toate Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară. Olimpiada copiilor s-a desfăşurat în primă fază la nivel regional în municipiul Iaşi, pe data de 19.09.2010, unde au participat copii care provin din medii defavorizate, dar prezintă talente deosebite pe diverse domenii precum muzică, dans, teatru, desen etc, categoria de vârstă 10-14 ani din judeţele: Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Suceava.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGJASPC) Suceava, Niculina Doina Daneliuc, din judeţul Suceava, cu „10” pe linie a câştigat Cozaciuc Alexandru, copil nevăzător care cântă la mai multe instrumente de suflat şi s-a calificat la faza naţională.

„Un alt copil care a obţinut „10” pe linie, tot din judeţul Suceava, în tot concursul numai doi copii au obţinut „10” pe linie şi amândoi sunt din judeţul Suceava, este Harvată Loris Luzer, aflat în plasament familial în oraşul Gura Humorului şi care a impresionat juriul cu vioara lui de aur. Un alt talent special este Munteanu Loredana, aflată în plasament familial în comuna Salcea, dar care face gimnastică de performanţă la Oneşti, la Centrul Şcolar Sportiv „Nadia Comăneci” şi care a prezentat un număr de dans încîntător”, a precizat directorul adjunct al DGJASPC Suceava.

Deşi regulamentul concursului prevedea ca la faza naţională să participe doar câte un câştigător din fiecare judeţ, DGJASPC Suceava a reuşit să sensibilizeze organizatorii care au acceptat în spectacol la Bucureşti, pe scenă, în afara concursului, prezentarea momentelor artistice de către Harvată Loris-Luzer şi Munteanu Loredana din judeţul Suceava.

La finalul concursului, câştigătorul locului I a fost desemnat Cozaciuc Alexandru din Suceava, ce a primit un calculator performant, iar Harvată Loris Luzer, în afara concursului, pentru talentul său a obţinut o bursă de şase zile în Spania pentru anul 2011.

Coordonatoarea activităţii din judeţul Suceava care a însoţit şi susţinut copiii pas cu pas la toate etapele concursului este Daniela Moroşanu din cadrul Direcţiei Generale Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.
Toţi cei 12 copii participanţi s-au întors de la Bucureşti cu cadouri, diplome şi încântaţi că talentul lor a fost recunoscut.

Concursul este parte a „Anului European 2010 pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale”. Un obiectiv major în domeniul prevenirii şi combaterii excluziunii sociale se referă la reducerea sărăciei în rândul copiilor punându-se accent pe familie şi pe valorificarea potenţialului intelectual şi social al copiilor.


Intră acum și în grupul de