Soti bagati in arest pentru 8000 de pachete cu tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Peste 8.000 de pachete de ţigări ascunse de o familie prin maşină, au fost depistate de poliţişti, la un control în trafic, cei doi fiind băgaţi în arestul IPJ Suceava. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri, la ora 17.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, au oprit pe DN 17A, pe raza comunei Sadova, un autoturism ce tracta o semiremorcă, condus de B. Ionel, de 36 ani, din oraşul Nădlac, judeţul Arad, ce avea ca pasageră pe soţia sa, B. Palaga, de 31 ani, din localitatea Praid, judeţul Harghita.

În portbagaj, s-a identificat o geantă de voiaj în care se aflau mai multe pachete de ţigări, de aceea autoturismul şi semiremorca au fost duse la sediul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc. Aici s-a început un control mai amănuţit al autoturismului, fiind găsite pachete de ţigări şi în locaşul roţii de rezervă.

Când au vrut să verifice seria caroseriei autoturismului, pe lângă motor poliţiştii au găsit alte pachete de ţigări. Semiremorca era goală, dar sub remorcă s-a observat că aceasta avea un locaş confecţionat artizanal, dintr-un capăt în altul, motiv pentru care s-a procedat la demontarea placajului de deasupra, iar în locaşul respectiv au fost găsite 6.000 pachete ţigări. Cantitatea totală de pachete de ţigări găsită asupra celor doi este de 8397, în valoare de 41.985 lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ţigările şi au indisponibilizat autoturismul şi remorca, în vederea cercetărilor, iar faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore. Cei doi soţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava, iar joi urmau a fi prezentaţi Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au continuat joi cercetările astfel că, în urma examinărilor efectuate, s-a constatat că seria pansonată pe şasiu nu corespunde cu seria din actele de identitate ale autoturismului prezentate de conducătorul auto. Autovehiculul face obiectul unui dosar penal privind o înmatriculare frauduloasă, iar maşina ale cărei acte au fost prezentate pentru control face obiectul unui alt dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii de „abuz de încredere”.

Faţă de cele constate se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de