Posturile de rezidenti pentru spitalele din judet nu prea au cautare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După încheierea sesiunii de înscrieri pentru Rezidenţiat, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, şi-au depus dosare de candidatură un număr de 30 de absolvenţi de medicină generală şi 6 de medicină dentară.

Din nefericire, doar 4 dintre posturile de rezidenţi scoase de spitalele din judeţul Suceava şi-au găsit şi candidaţi. „Avem doar 4 dosare pentru posturile de la spitalele din judeţ, respectiv câte un dosar pentru cel de neurologie şi cel de ATI de la Spitalul din Rădăuţi, un dosar pentru psihiatrie la spitalul de profil din Câmpulung Moldovenesc şi unul de ATI la Vatra Dornei. Restul şi-au depus dosare pentru locuri libere”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

Acesta a explicat că cei 32 de candidaţi pe locurile libere, după specializare, vor putea opta pentru posturile pe care vor dori, atunci când vor fi scoase la concurs de spitale, de oriunde din ţară.

Spitalele din judeţul Suceava au nevoie de 9 medici rezidenţi, pentru specializări precum anestezie-terapie-intensivă (ATI), medicină de urgenţă, cardiologie, neurologie şi psihiatrie. Tot în spitale, pentru farmaciile ce funcţionează cu circuit închis, în incinta acestora este nevoie de 7 farmacişti rezidenţi.

DSP Suceava a primit, până pe data de 29 octombrie, dosarele de înscriere pentru absolvenţii facultăţilor de Medicină şi Farmacie ce vor să facă rezidenţiat.
Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are nevoie de 3 rezidenţi-medici urgentişti pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor- SMURD. De un medic rezident urgentist are nevoie şi Compartimentul de Primiri Urgenţe din Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi, aici solicitându-se şi un rezident cu specialitatea ATI şi un altul de neurologie.

De un rezident ATI are nevoie, pentru secţia de Chirurgie generală şi Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Spitalul Orăşenesc Siret are nevoie de un rezident pentru Cardiologie, iar Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc are vacant un post de psihiatru.

Pentru specialitatea farmacie clinică, la concursul de rezidenţiat sunt 7 posturi de farmacişti pentru farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor din judeţ.
Astfel, Spitalul Judeţean Suceava scoate la concurs 4 posturi de farmacişti rezidenţi, iar spitalele municipale Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni precum şi cel de Psihiatrie Cronici Siret, câte un post.

Din nefericire, nici un absolvent nu a depus dosar pentru vreunul dintre aceste posturi.

În sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.505 locuri şi posturi, dintre care 2.984 locuri şi 521 posturi. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2.740 locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie.
La acestea se vor adăuga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie.

Concursul se va desfăşura la data de 21 noiembrie, în Centrul Universitar Bucureşti. Mai multe amănunte se găsesc pe site-ul www.rezidenţiat.info.


Intră acum și în grupul de