Locomotiva acceleratului Botosani- Timisoara a luat foc la Dumbraveni


Intră acum și în grupul de

Din cauza unui scurtcircuit, locomotiva trenului accelerat 1555 Botoșani- Timișoara a luat foc marți, după-amiază, pe raza comunei sucevene Dumbrăveni, cei 25 de călători fiind evacuați în siguranță.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, incendiul a fost anunțat la ora 17:13, Detaşamentul de pompieri Suceava intervenind cu două autospeciale.
Când pompierii au ajuns la fața locului, locomotiva -model Diesel LDE 965 fusese decuplată de la cele trei vagoane pe care le tracta, toţi cei 25 de călători fiind în siguranţă.

Focul ardea mocnit, cu degajare mare de fum, în sala maşinilor, în zona motoarelor de tracţiune, existând pericolul de propagare la întreaga locomotivă. Incendiul a fost stins complet la ora 17.40, în limitele găsite.

Au ars instalaţia electrică a unui motor de tracţiune şi materialele combustibile aflate deasupra lui (filtre şi echipamente electrice), degradându-se sala maşinilor.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Pompierii au localizat repede flăcările, salvând locomotiva.


Intră acum și în grupul de