Teanc de acte pentru Consiliul de Administratie al DSP Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, va trebui să convoace, cât mai curând posibil, Consiliul de Administraţie (CA) întrucât pauza de aproape o lună de zile în care instituţia nu a avut director, dar şi restructurarea impusă de la Ministerul Sănătăţii a făcut ca „teancul de dispoziţii ce trebuie supuse CA” să crească simţitor.

„Avem un teanc de dispoziţii ce trebuie supuse Consiliului de Administraţie. Componenţa instituţiei trebuie rearanjată după restructurare. Lucrurile trebuiesc reaşezate puţin, nu esenţial, ci doar în privinţa atribuţiunilor”, a declarat Ludovic Abiţei.

În urma reorganizării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, toate ce le cinci compartimentele teritoriale de sănătate publică din judeţ au fost desfiinţate instituţiei. Astfel, fostele puncte fixe ale DSP din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuţi şi cel din Vama Siret au devenit doar puncte de lucru, cu atribuţii limitate numai în gestionarea programelor de sănătate publică.

De asemenea, o serie de oameni au fost „nevoiţi” să plece sau să se pensioneze.

După concursul din perioada 25- 27 octombrie, echipa managerială a DSP Suceava s-a completat. Astfel că se aşteaptă decizia de numire pentru funcţia de director executiv adjunct de sănătate publică, obţinută prin promovarea concursului de Cătălina Pascal, fostul şef al Centrului teritorial de Sănătate Publică Fălticeni. „Este un foarte bun organizator şi bun profesionist, şi am dorit-o drept mâna mea dreaptă”, a spus şeful DSP Suceava.

DSP Suceava are şi director executiv adjunct economic în persoana Firuţei Bosancu.


Intră acum și în grupul de