Un sfert din victimele furturilor din locuinte, neglijente si indolente


Intră acum și în grupul de

Un sfert dintre furturile din locuinţe înregistrate anul trecut au avut loc din vina proprietarilor, ce nu şi-au asigurat casele. Joi, la Suceava a demarat o campanie ce vizează furturile din locuinţe, intitulată „Un plus de siguranţă”, a cărei obiective sunt „un pus de informare şi mai puţină superficialitate”. „Un sfert din furturile din locuinţe au avut la bază şi neglijenţa şi indolenţa victimelor. Ar fi fost evitate dacă dădeau dovadă de mai multă înţelepciune şi îşi asigurau locuinţa”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, insp. Ionuţ Epureanu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Suceava.

Acesta a subliniat că „ineditul campaniei îl reprezintă întâlnirile cu Asociaţiile de proprietari din municipiile judeţului”, în care poliţiştii vor încerca să-i responsabilizeze şi să-i mobilizeze. „Rolul asociaţiei de proprietari nu este doar acela de a încasa bani pe utilităţi ci şi de a oferi siguranţă locatarilor”, a spus insp. Epureanu, adăugând că un alt aspect inedit al campaniei îl reprezintă un concurs adresat acestora.

„Preşedinţii de asociaţii vor răspunde unui chestionar, întrebările fiind din domeniul siguranţei patrimoniale. Câştigătorii vor fi recompensaţi, în urma unei trageri la sorţi, cu echipamente de securitate destinate scărilor de bloc, gen interfoane, camere video, sisteme de alarmă”, a precizat insp. Epureanu.

Campania se va desfăşura până pe data de 20 decembrie, în cadrul ei fiind distribuite 4.000 flyere, 400 afişe, 400 stikere. De asemenea, aceasta va fi promovată şi printr-un spot video.


Intră acum și în grupul de