Sucevean trimis în judecată după ce a înjurat și amenințat cu bătaia polițiști în mai multe ocazii, de fiecare dată fiind necesară încătușarea sa. Bărbatul a fost condamnat anterior pentru tentativă la omor


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a trimis în judecată un bărbat recidivist, condamnat anterior pentru tentativă la omor, pentru săvârșirea a cinci infractiuni de ultraj.

Potrivit rechizitoriului, în seara de 30 ianurie, lucrătorii de poliţie din cadrul unei secții de poliție rurală arondată de I.P.J. Suceava, au fost sesizați prin 112  cu privire la faptul că  o persoană se deplasează pe DN 2 în localitatea Cumpărătura cu un autoturism, având un mers sinuos.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție format din doi agenți de poliție, care a procedat la oprirea autoturismului în cauză.

Cu ocazia opririi în trafic șoferul autoturismului, a încercat să se mute pe bancheta din spate, motiv pentru care autoturismul, în care se mai aflau două persoane, una dintre acestea fiind minoră, a început să se deplaseze în sens opus, cu spatele, intrând în coliziune ușoară cu autospeciala de poliție.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat să coboare din mașină, șoferul a început să se manifeste recalcitrant, adresând polițiștilor expresii jignitoare, astfel  că a fost scos din autoturism, încătușat și condus la sediul poliției pentru legitimare.

În drum spre sediul postului de poliție inculpatul a continuat să adreseze injurii și expresii jignitoare organelor de poliție, dar și amenințări cu acte de violență unuia dintre agenții de poliție.

După aproape o lună, în 27 februarie 2021, același bărbat s-a deplasat la un bar din comuna sa unde începând cu ora 20:00 a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Pe fondul stării de ebrietate, acesta a început să adreseze injurii și amenințări la adresa altor persoane aflate pe terasa barului, având și o altercație fizică cu una dintre acestea.

Ulterior, bărbatul a fost transportat de un bărbat cu autoturismul pe raza unui sat și l-a lăsat pe marginea drumului public, de unde acesta a sunat la 112 și a solicitat deplasarea unui echipaj medical care să-i acorde îngrijiri medicale întrucât nu se simte bine.

La scurt timp, în jurul orei 21:45, la fața locului au ajuns patru lucrători de poliție, care l-au identificat pe bărbat pe marginea șanțului, întins pe sol, prezentând excoriații la nivelul feței și cu sânge pe mâini.

Deranjat de faptul că a solicitat asistență medicală și, înainte ca echipajul medical să ajungă la el, au sosit lucrătorii de poliție, bărbatul a început să adopte o atitudine agresivă față de aceștia, insultându-i, înjurându-i și amenințându-i cu acte de violență fizică, comportamentul recalcitrant al acestuia determinând imobilizarea sa prin încătușare și conducerea acestuia la sediul postului de poliție.

Atât în autospeciala de poliție, cât și la sediu, bărbatul a proferat în mod repetat expresii triviale la adresa polițiștilor, dar și amenințări cu acte de violență.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor lucrători de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – Serviciul Investigații Criminale și urmează să fie judecat de Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de