Acasă Social Doi șoferi au ajuns în arestul Poliției Suceava pentru conducere sub influența...

Doi șoferi au ajuns în arestul Poliției Suceava pentru conducere sub influența alcoolului. Unul dintre ei, fără permis, a încercat să fugă de poliție fiind urmărit pe raza localităţilor Hurjuieni şi Frătăuţii Vechi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au continuat cercetările în două dosare penale întocmite în cadrul acțiunilor blitz pe numele unor șoferi identificați la volan sub influența băuturilor alcoolice și au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

Astfel, în data de 04 septembrie 2022, ora 23.20, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, pe raza comunei Pârteștii de Jos, pe DJ 178A, în centrul comunei, au oprit pentru control un autovehiculul condus de către un bărbat de 67 ani, din comuna Pârteștii de Jos.      



Deoarece conducătorul auto Ioan S. emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultat fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere cele constatate, împrejurările și modul de comitere a faptei cât și starea de pericol creată la data de 07.09.2022, începând cu orele 10:10, s-a dispus ca măsură preventivă, reținerea șoferului, pentru o perioadă de 24 de ore, persoană care a fost depusă  în arestul CRAP- IPJ Suceava.

În cauză sunt continuate cercetările de lucrătorii Postului de Poliție Pârteștii de Jos în vederea soluţionării procedurale a cauzei,  sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice faptă pre. și ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.

Tot în 4 septembrie 2022, ora 23.10, în timp ce efectuau activităţi de patrulare şi control trafic pe DJ178F de pe raza comunei Gălăneşti, localitatea Hurjuieni, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase şi sonore unui autoturism. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire şi şi-a continuat deplasarea cu viteză mărită către localitatea Frătăuţii Vechi.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, pe raza localităţilor Hurjuieni şi Frătăuţii Vechi, iar la sensul giratoriu din localitatea Frătăuţii Vechi acesta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, a lovit o bordură din beton, iar apoi în poarta din tablă al unui imobil nelocuit de pe raza comunei Frătăuţii Vechi. Din autoturism au coborât mai multe persoane care au fugit printre case şi pe un câmp din apropiere neputând a fi identificaţi. Din autoturism, de pe locul de pasager dreapta faţa a coborât un bărbat de 26 ani, din  Vicovu de Jos, care se afla în mod evident sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost condus la sediul Postului de Poliţie Vicovu de Jos, unde acesta a fost audiat în calitate de martor declarând că şoferul autoturismului este un bărbat de 25 ani, din comuna Vicovu de Jos şi că acesta nu posedă permis de conducere şi a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Au fost efectuate verificări în bazele de date stabilind că șoferul de 25 ani nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

După completarea materialului probator, în cursul zilei de 07.09.2022, având în vedere modul și împrejurările concrete de săvârșire a faptei (pe timp de noapte, pe un drum public intens circulat, fără permis de conducere, nerespectând semnalele regulamentare de oprire și indicațiile organelor de poliție, având trei pasageri în autoturism, provocarea unui accident de circulație și ulterior plecarea de la fața locului), prin ordonanță s-a dispus reținerea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version