O „felie” de buget pentru spitalele din judet


Intră acum și în grupul de

Spitalele din judeţ au primit luni, de la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava „o felie” de buget, reprezentând 7,4 milioane lei, sumă destinată salariilor pe luna octombrie, a informat şeful CAS Suceava, ec. Cristian Bleorţu. Acesta a precizat că, restul banilor pe care spitalele îi mai au de primit pe ultimele două luni ale anului depind de rectificativul de buget, care este aşteptat în perioada imediat următoare.

La începutul anului, spitalele au încheiat cu CAS contract doar pentru 8 luni ale anului, bugetul iniţial al acestora fiind de circa 92 milioane lei. Spitalele sunt singurele furnizoare de servicii medicale care nu au avut buget pentru tot anul. În luna septembrie, s-a primit o suplimentare de 10 milioane, bani cu care CAS a plătit valoarea contractelor pentru lunile septembrie şi octombrie.

Ec. Bleorţu a informat că, la sfârşitul lunii octombrie, CAS Suceava a solicitat CNAS încă o suplimentare de fonduri pentru a acoperi ultimele luni ale anului, ceea ce s-a aprobat.

Acesta a precizat că, în data de 10.11.2010, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a suplimentat bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti cu suma de 628.000 lei. „Prin această suplimentare, CAS Suceava poate deconta servicii medicale raportate de unităţile spitaliceşti în sumă totală de 7.400.000 lei, asigurându-se astfel plata salariilor pentru angajaţii spitalelor din judeţ. Bugetul total alocat spitalelor din judeţ pentru lunile noiembrie şi decembrie 2010 este de 731.000 lei”, a declarat preşedintele-director general interimar al CAS Suceava.

În privinţa decontârii facturilor pentru farmacii, unele sunt nemulţumite că nu mai au fonduri şi nu pot elibera medicamente compensate şi gratuite întrucât nu li s-au decontat demult reţete. Reprezentanţii CAS susţin că ultimele plăţi s-au făcut în luna septembrie, pentru decontarea reţetelor din februarie inclusiv, deci plăţile sunt în urmă doar cu o lună, conform termenelor la care se fac acestea.

Cristian Bleorţu a dat asigurări că nu sunt probleme în eliberarea medicamentelor de către farmaciile contractante. La ceilalţi furnizori de servicii medicale din judeţ „nu avem restanţe la plăţi”, a menţionat acesta, adăugând că, în aceste zile se va efectua plăţi pentru serviciile medicilor de familie, investigaţii paraclinice, ambulanţă, recuperare, dispozitive.


Intră acum și în grupul de