Spitalul Judetean nu mai are bani pentru medicamente si hrana pacientilor


Intră acum și în grupul de

Dacă angajaţii Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel nou” Suceava nu au de ce să-şi facă griji pentru retribuţii deoarece şi-au primit salariile, unitatea a rămas fără fonduri pentru medicamente şi hrană pentru bolnavi. Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti judeţene, s-a ajuns în această situaţie deoarece la semnarea contractelor de finanţare pentru anul în curs, Casa Naţională de Sănătate a luat în calcul cheltuielile totale ale spitalelor doar pentru primele 10 luni.

Spitalul Judeţean poate asigura medicamentaţia timp de o lună, dar numai pentru cazurile de urgenţă.

Situaţia este similară în toate cele zece spitale din judeţ, singura speranţă fiind o rectificare de buget, care este aşteptată în perioada imediat următoare.

Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Victor Cristi Bleorţu, a explicat că, la începutul anului, spitalele din judeţ au primit un buget de 92.044.000 de lei, cu care să se descurce până în luna august inclusiv, spitalele fiind singurele furnizoare de servicii medicale care nu au avut buget pentru tot anul. În luna septembrie, CAS a primit o suplimentare de buget, de circa 10.000.000 de lei, bani cu care instituţia a plătit contractele spitalelor pentru septembrie şi octombrie. La începutul lunii noiembrie, CAS Suceava a primit o nouă suplimentare de fonduri, de 628.000 de lei.

Datorită ultimei suplimentări de buget, CAS Suceava a putut să achite spitalelor 7.400.000 de lei, bani care au rezolvat problema lipsei de fonduri, care ameninţa să-i lase pe angajaţii spitalelor din judeţ fără lefurile pe octombrie.


Intră acum și în grupul de