Imigrantii, la control!


Intră acum și în grupul de

Patru străini vor trebui să părăsească România în termen de două săptămâni, după ce la un control s-a constatat că aceştia nu respectau scopul vizei. Poliţiştii Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Suceava, au desfăşurat miercuri, o acţiune în cooperare cu poliţişti şi jandarmi, într-un complex comercial, având ca obiectiv depistarea străinilor fără drept de şedere, a celor care desfăşoară activităţi lucrative fără forme legale, a străinilor care au comis infracţiuni pe teritoriul României şi sunt urmăriţi general.

Potrivit şefului Serviciului pentru Imigrări Suceava, cms. Aurel Savin, au fost verificaţi 46 străini, din care 37 de cetăţenie ucraineană şi 9 de cetăţenie moldoveană. Astfel, 8 străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 800 lei, pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra lor şi de a prezenta documentele de călătorie în momentul controlului. Alţi 4 străini au fost depistaţi că nu au respectat scopul vizei de intrare în România, împotriva acestora fiind luată măsura revocării vizei şi li s-au eliberat decizii de returnare, având obligaţia să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

De asemenea, un străin a fost depistat cu şedere ilegală, având un permis de şedere expirat de la începutul lunii noiembrie. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi a depus documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere.

„O.U.G. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, republicată, prevede obligaţia străinilor ca pe timpul şederii în România să respecte legislaţia română. Aşadar, aceştia sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor documentele de călătorie şi să le prezinte organelor de poliţie atunci când sunt legitimaţi pentru a putea dovedi identitatea şi cetăţenia lor. De asemenea, sunt obligaţi să respecte scopul vizei de intrare în România, precum şi perioada de şedere prevăzută în viza”, a subliniat cms. Savin.


Intră acum și în grupul de