Acasă Social Tânăr din Brodina încătușat pe loc și dus în arest după o...

Tânăr din Brodina încătușat pe loc și dus în arest după o urmărire în trafic. Acesta, era băut și fără permis auto conducea un autoturism neînmatriculat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani din Brodina a fost încătușat pe loc după o urmărire în trafic.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi, la ora 08.10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuam serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe raza comunei Brodina au observat circulând din sens opus cu viteză sporită un autoturism Skoda Octavia, de culoare roșu, care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.



În aceste condiții s-a procedat la urmărirea autoturismului prin punerea în funcționare a semnalelor acustice și luminoase, dar autoturismul și-a continuat deplasarea cu viteză sporită pe DJ209G, pe direcția Straja – Ulma, virând dreapta pe un drum comunal neclasificat.

Conducătorul autoturismului a fost somat prin sistemul de portavoce, dar și-a continuat deplasarea, bruscând comenzile autoturismului având un stil de conducere agresiv, creându-și culoar de deplasare prin trafic. Acesta a fost somat în repetate rânduri însă nu a încetat acțiunea și a intrat din nou pe DJ209G  virând dreapta pe direcția Straja – Ulma.

Acesta a depășit un autoturism pe marcajul longitudinal continuu aferent unei trecere pentru pietoni amplasată pe DJ209G în apropierea Primăriei Comunei Brodina, iar după traversarea podului peste râul Suceava amplasat din centrul comunei Brodina, aceasta a efectuat o manevră de viraj stânga intrând pe DJ176, denumit popular ”Valea Brodinei”, unde s-a încercat scoaterea din afara părții carosabile, reușindu-se blocarea acestuia.

Din cauza modului agresiv de conducere prin neoprirea la semnalele poliției, manevrele periculoase din trafic care au pus în pericol pe sine și pe ceilalți participanți la trafic, conducătorul auto a fost încătușat pe loc.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Constantin-Dumitru I., de 22 ani, din  Brodina, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie auto expirate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a procedat la verificarea în baza de date a respectivului ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Tânărul a fost dus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dat fiind faptul că autoturismul nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, conducătorul auto a recunoscut că acestea au fost restrase de către polițiștii rutieri din în data de 25 octombrie pentru lipsă RCA astfel că autoturismul în cauză nu avea drept de circulație pe drumurile publice.

În acest caz polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier s-au seziat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Polițiștii au dispus și reținerea tânărului pentru 24 de ore.

De menționat este că în 25 octombrie polițiștii din Rădăuți au deschis pe numele tânărului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, acesta fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore, luându-se și măsura controlului judiciar față de acesta.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version