Detaliile accidentului cu un mort de la Vicovu de Sus: Un tânăr băut a condus cu viteză și a lovit o autoutilitară care a virat stânga fără să se asigure


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 50 de ani a murit, miercuri după amiaza, într-un accident rutier produs la Vicovu de Sus, iar doi tineri au fost răniți.

Potrivit anchetei polițiștilor un tânăr de 26 de ani din oraș Vicovu de Sus a condus un autoturism Audi A8 pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, din direcția centru către Punctul de Trecere a Frontierei, circulând cu viteză și nu a putut evita coliziunea cu o autoutilitară  VW Transporter, ce a efectuat, fără a se asigura corespunzător, virajul la stânga din parcarea din fața grădiniței, neacordând prioritate de trecere, autoturismului marca Audi A8.

Autoutilitara, a fost condusă de Anghel Onofreiciuc în vârstă de 50 de ani din orașul Vicovu de Sus a intrat în coliziune laterală stânga cu autoturismul Audi.

După impact, autoutilitara s-a răsturnat în partea dreaptă a drumului, iar conducătorul auto a rămas încarcerat, iar autoturismul Audi A8 a părăsit partea carosabilă, în partea stângă și a ajuns în șanț.

             La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare din cadrul Grupei ISU Vicovu de Sus care l-au extras pe șoferul din autoutilitară ce era în stop cardio-respirator, fiind efectuate, fără succes manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute după care s-a declarat decesul.

Conducătorul auto din Audi, Constantin S. a suferit răni însă a fost testat cu apartul etilometru, rezultatul testării fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind recoltate două mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un pasager din Audi, Ionuț S. a fost diagnosticat la Spitalul Municipal Rădăuți cu „politraumatism coloană cervicală, hematom periorbitor dreapta, politraumatism toraco-abdominal, TCC cu pierdere de conștiință și amnezie”, iar conduătorul auto, numitul Schipor Constantin a fost diagnostricat cu „traumatism toraco-abdominal și TCC”, aceștia fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații de specialitate.

În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de