Detaliile accidentului de căruță de la Lămășeni: Calul a alunecat și s-a izbit într-un stâlp după ce căruța încărcată cu lemne de foc a prins viteză într-o pantă


Intră acum și în grupul de

Accidentul în care un căruțaș a fost grav rănit, miercuri dimineața, la Lămășeni a fost generat de faptul că în pantă căruța a prins viteză, iar calul s-a izbit de un stâlp.

Potrivit anchetei polițiștiulor, miercuri în jurul orei 08.35, un bărvat din satul Pîraie din comuna Mălini mergea pe D.J. 209M pe raza satului Rădășeni cu căruța din direcția satului Lămășeni către Fălticeni.

Căruța, încărcată cu lemne pentru foc, a prins viteză din cauza drumului în pantă abruptă și a unor succesiuni de curbe, iar la intersecția cu strada Morii, calul a alunecat și s-a izbit frontal de un stâlp EON.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a căruțașului, iar calul a murit.

Căruțașul a fost transportat cu un echipaj medical de urgență la Spitalul Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu „TCC, traumatism coloană cervicală, traumatism braț stâng, traumatism toraco-abdominal stâng” fiind apoi transferat la SJU Suceava unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, a continuat verificările cu privire la lemnul de foc transportat ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Materialul lemnos din atelajul hipo a fost dus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde lucrătorii de poliție împreună cu lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Mălini au inventariat întreaga cantitate de lemn de foc, rezultând faptul că bărbatul a transportat cantitatea de 0,819 mc lemn de foc specia fag, fără a deține documente legale de proveniență, în valoare de 204,75 lei care a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de