Despre Neuroradiologie si Radiologie interventionala, la Humor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Societăţii Române de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională, dr. Gheorghe Iana, a declarat joi, la Gura Humorului că medicii tineri trebuie să-şi asume riscul de a promova noul şi să fie deschişi la metodele noi de tratament care apar.

Dr. Iarna a participat în aceste zile la un curs în domeniul Neuroradiologiei şi Radiologiei intervenţionale, desfăşurat la Gura Humorului, organizat de societatea menţionată. El este medic primar radiolog, şef secţie Radiologie Imagistică Medicală la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Acesta a pledat pentru radiologia intervenţională care se practică cu succes de câţiva ani la Spitalul Universitar Bucureşti şi în alte câteva centre din ţară. “Noi facem o pledoarie, le arătăm celor tineri, care învaţă în momentul de faţă să ajungă specialişti, că sunt şi alte alternative decât cele clasice, că medicina se schimbă de la o zi la alta, că nu mai trebuie să fim tributari unui sistem închis. Trebuie să fim deschişi, trebuie să ne asumăm riscul de a promova noul şi să avem responsabilitatea de a susţine noul. Medicina minim invazivă, radiologia intervenţională sunt practic procedee de nişă în toată Europa şi toată lumea civilizată”, a spus dr. Iana.

Acesta a mai precizat că prin această metodă pot fi tratate majoritatea afecţiunilor, dintre care menţionăm accidentele vasculare, hernia de disc cervicală cervicală, arteriopatiile periferice, patologia uterului, anevrism şi multe altele. Prin această tehnică pacientul scapă de bisturiu, de durere, de efectul neplăcut al anesteziei având şanse de recuperarea mult mai rapide, spune medicul: “Fiecare pacient care este tratat trebuie să fie informat corect asupra posibilităţilor şi limitelor terapiei şi asupra existenţei alternativelor terapeutice.


Intră acum și în grupul de