Acasă Social Șofer cu alcoolemie în fază comatoasă, plasat sub control judiciar de procurorii...

Șofer cu alcoolemie în fază comatoasă, plasat sub control judiciar de procurorii din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică în sânge aproape de coma alcoolică a fost plasat de un procuror din Fălticeni sub control judiciar.

Astfel, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, un procuror  a luat, joi, măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un bărbat care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.



Potrivit comunicatului Parchetului Judecătoriei Fălticeni, bărbatul este acuzat că în data de 13.08.2022, în jurul orelor 23.30, a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul rural,  având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală respectiv de 3,62 g%0  la ora recoltării 00:30, şi de 3,49 g%0 la ora recoltării 01:30.

Conform specialiștilor, în intoxicaţia etilică acută, se acceptă existenţa a trei faze:

– faza de excitaţie (alcoolemie de 0,5-1,5 g%o) care se manifestă cu euforie, logoree, expansivitate, senzaţie de căldură”

– faza medico-legală numită şi faza de beţie, cu alcoolemie între 1,5-2,5 care se caracterizată prin mers necoordonat și o dificultate de vorbire înceată. Un alt simptom este  confuzie mintală. De asemenea, apare scăderea acuităţii auditive  şi vizuale, tulburări psihice. Toate acestea, poate determina persoana în cauză să devină agresivă și să facă lucruri necontrolate.

– faza comatoasă cu alcoolemie de peste 2,5 g%o unde persoana ajunge deja la hipotermie (prin vasodilataţie generalizată). I se mărește pupila și este aproape de comă. Alcoolemii de peste 4 g%o conduc rapid la comă şi moarte.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version