Elevii exceptionali ai Sucevei, celebrati in cadrul „Galei olimpicilor suceveni”


Intră acum și în grupul de

Sala polivalentă a Complexului „Conacul Domnesc” a găzduit duminică, ediţia 2010 a „Galei olimpicilor suceveni”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a-i sărbători pe elevii din judeţul Suceava care s-au remarcat la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

În deschiderea galei, inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, a declarat că acest eveniment reprezintă celebrarea performanţei şcolare, dar şi a elevilor care s-au prezentat “excepţional” la olimpiadele şcolare şi concursurile naţionale. El a spus că ISJ Suceava oferă celor 170 de olimpici naţionali câte o medalie, iar celor şase olimpici internaţionali câte o plachetă ca o recunoaştere a performanţelor şcolare obţinute.

Carcalete a mai spus că la Gala olimpicilor suceveni participă şi profesorii îndrumători ai elevilor, directorii unităţilor de învăţământ din care provin, autorităţile locale şi judeţene, parlamentari suceveni, un europarlamentar sucevea, secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău şi secretarul Senatului României, Orest Onofrei, dar şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a felicitat pe olimpicii suceveni care au reprezentat cu succes atât judeţul Suceava, cât şi România la competiţiile şcolare naţionale şi internaţionale. El a spus că infrastructura şcolară are nevoie de mai multe investiţii, dar şi de o curriculă care să se plieze mai mult pe nevoile şi aptitudinile elevilor, pe cerinţa forţei de muncă din zonă. Preşedintele CJ Suceava a arătat că anumite meserii sunt necesare într-o regiune, decât în alte zone dând ca exemplu industria alimentară, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi chiar problematica trasfrontalieră.

Flutur le-a propus parlamentarilor suceveni să susţină iniţiativa sa ca durata vacanţei de iarnă pentru elevi să fie mai mare decât este prevăzută în prezent. “Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă mai mult. Trebuie să ne gândim şi în funcţie de comportamentul copiilor, mai ales că în perioada premergătoare sărbătorilor, atenţia acestora este mai puţin îndreptată spre şcoală, iar vacanţa lor se încheie imediat după Revelion”, a explicat Flutur. El consideră că vacanţa de iarnă ar trebui prelungită dacă nu cu zece zile, cel puţin cu o săptămână, arătând că îi va face această propunere chiar ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Invitatul special al Galei Olimpicilor Suceveni, actorul Adrian Păduraru, le-a vorbit elevilor despre excelenţa scenică, despre performanţa în educaţie, dar şi “despre valoarea autentică şi ceea ce înseamnă să fii tu însuţi”. El le-a spus olimpicilor suceveni că sunt importante distincţiile primite de aceştia, dar şi că atâţia oameni au venit la această gală pentru a-i omagia.

În cadrul Galei Olimpicilor Suceveni a avut loc şi un concert de muzică instrumentală susţinut de o orchestră constituită cu prilejul acestui eveniment, formată din membri ai Filarmonicii “Moldova”, Operei Naţionale Române şi studenţi ai Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, dirijată de Bogdan Chiroşcă.


Intră acum și în grupul de