Șoferul băut urmărit de poliție la Șcheia și ulterior imobilizat și încătușat a ajuns în arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Șoferul de 52 de ani care a fost urmărit de poliție în noaptea de sâmbătă spre duminică la Șcheia și care a fost blocat în trafic, extras din mașină, imobilizat și încătușat pentru că era recalcitrant, a fost introdus în arestul Poliției Județene Suceava.

Astfel, potrivit Poliției Suceava, în cursul zilei de luni a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 52 de ani din Suceava pentru „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Suspectul a fost audiat, luni, cu respectarea drepturilor procesual-penale după care, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia au dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a suspectului care a fost escortat și depus în Arestul I.P.J. Suceava.

În acest caz cercetările sunt continuate de către lucrătorii S.P.R.9 Șcheia sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Reamintim că sâmbătă seara în jurul orei 23: 18, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau activități de patrulare pe raza comunei Șcheia au observat un autoturism care se deplasa pe pe strada Poligonului, efectuând manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga pe strada Mihoveni, fără a semnaliza, după care a continuat deplasarea pe strada Mihoveni de pe un sens de ciruclație pe altul, trecând la o distanță laterală mică de un autoturism care se afla pe partea dreaptă a drumului, fapt pentru care au fost puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, dar conducătorul autoturismului nu a oprit, continuându-și deplasarea pe str. Mihoveni, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. Deși a fost somat prin sistemul acustic al autospecialei, conducătorul autoturismului a continuat deplasarea haotică pe str. Agronomului, până a fost oprit de către echipajul de poliție în proximitatea unui restaurant, imediat la fața locului ajungând și cel de al doilea echipaj de poliție solicitat în sprijin. La volanul autoturismului urmărit a fost identificat un bărbat care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.

Șoferul autoturismului a refuzat să furnizeze date despre stabilirea identității sale și a refuzat să prezinte documentele sale și ale autoturismului pentru control, fapt pentru care s-a procedat extragerea acestuia din autoturism, ulterior efectuându-se controlul autoturismului. Șoferul , a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.


Intră acum și în grupul de