Razie de amploare a polițiștilor în Vicovu de Sus fiind aplicate mai multe amenzi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vicovu de Sus au organizat miercuri o acțiune de amploare având în vedere evoluţia situaţiei operative din oraș și în comunele arondate, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, pentru  menţinerea ordinii şi liniştii publice în segmentul stradal, în incinta sălilor de jocuri de noroc şi pub-uri şi pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier, precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe

La acțiune au mai participat și poliţişti din cadrul I.P.J.Suceava –S.I.C.E. şi S.A.S. precum şi lucrători din cadrul IJJ Suceava.

Polițiștii au acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare din zonele menționate anterior, efectuându-se şi controale in incinta sălilor de jocuri de noroc şi unităţilor economice de pe raza de competenţă.

În cadrul raziei, polițiștii au verificat șapte unități economice, peste 80 de vehicule și au legitimat peste 120 persoane.

În urma acțiunii au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, dar și 2 sancțiuni unor agenți economici în valoare de 12.000 lei, la Legea 227/2015 privind Codul Fiscal. De asemenea, a fost dispusă confiscarea sumei de 1.000 lei în numerar.

Totodată, au fost confiscate 2080 țigarete de contrabandă.

„Astfel de acțiuni punctuale și cu efective sporite vor fi continuate și în perioada următoare de către polițiști. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate”, a transmis Poliția Județeană Suceava care a reamintit că portul de cuţite sau alte obiecte înţepătoare în locuri publice este interzis şi sancţionat prin Legea nr. 61/1991 privind faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.


Intră acum și în grupul de