Rujul…la control! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat zilele trecute un control ce a avut drept ţintă produsele cosmetice, în special rujurile de buze. Acţiunea a avut drept scop depistarea unor neajunsuri care ar prezenta pericol de îmbolnăvire pentru consumatori, cum ar fi prezenţa în compoziţia produselor cosmetice a unor substanţe periculoase pentru sănătate.

DSP Suceava a recoltat şi probe de la un ruj, pe care le-a trimis spre analiză la un laborator special din Cluj.

„Nu ştim care este compoziţia, urmează să aflăm în urma analizelor. Practic, noi am verificat conformitatea comercializării acestor produse în câteva magazine. În total, am avut 56 de unităţi controlate şi 150 de produse verificate. Am urmărit îndeosebi etichetarea, dacă este corespunzătoare, adică dacă sunt prevăzute precauţiunile şi avertismentele de păstrare şi manipulare a acestor produse”, a declarat şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

Acesta a precizat că, în urma verificărilor, au fost descoperite trei tipuri de rujuri – ruj strălucitor, ruj lichid şi ruj clasic – precum şi un fard de pleoape şi unul de obraz, care erau necorespunzătoare.

Cosmeticele respective erau produse în ţări ca Italia, Germania, Elveţia şi Rusia şi erau toate distribuite în România de aceeaşi firmă. „Am fost atenţionaţi să fim mult mai atenţi la produsele din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană, motiv pentru care am prelevat probe de la nişte rujuri produse în Rusia, pe care le-am trimis spre analiză la un laborator special din Cluj. Totodată, am avertizat firma distribuitoare să aducă în ţară doar produse corespunzătoare”, a spus Ludovic Abiţei adăugând că alte 29 de rujuri nu aveau trecută pe etichetă nici o precauţie în utilizare.


Intră acum și în grupul de