Gospodărie din Vatra Moldoviței, afectată puternic de un incendiu izbucnit de la un cablu electric deteriorat


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni într-o gospodărie din localitatea Vatra Moldoviței, iar pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung-Moldovensc, împreună cu lucrători ai SVSU Moldovița și Vatra Moldoviței, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea acestuia.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenție, ardeau acoperișul casei de locuit și o anexă (corp comun) cu posibilități de propagare la întreaga locuință și la anexele învecinate.

În incendiu au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, o terasă construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și alte bunuri. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului, instalația electrică, fântâna din curte și o parte gardului ce delimitează proprietatea.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa trei ore, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele învecinate.


Intră acum și în grupul de