Si somerii bolnavi intra in colimator


Intră acum și în grupul de

Persoanele fără un loc de muncă din judeţul Suceava, care beneficiază de indemnizaţia de şomaj, sunt obligate de acum să anunţe AJOFM dacă se îmbolnăvesc.

Mai mult, înştiinţarea nu se face oricum, ci în scris şi trebuie să ajungă pe adresa unităţii în cel mult 24 de ore de la îmbolnăvire.

“Şomerii care primesc indemnizaţii de şomaj trebuie să ştie că a intrat în vigoare, urmare a publicării în Monitorul Oficial al României din 13.12.2010, Legea cu nr. 233/07.12.2010 care prevede că începând cu data de 16.12.2010 şomerii care se află în incapacitate temporară de muncă (concediu medical) au obligaţia să înştiinţeze în scris A.J.O.F.M. Suceava despre apariţia stării de incapacitate, datele de identificare, numele medicului prescriptor si unitatea medicală în care funcţionează acesta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical sau imediat în prima zi lucrătoare, dacă incapacitatea s-a ivit intr-o zi declarată nelucrătoare”, informează Aurelia Focşa, directorul executiv al instituţiei sucevene.

În cazul nerespectării obligaţiei menţionate, perioada de suspendare a indemnizaţiei de şomaj pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă face parte din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, aşadar nu se mai prelungeşte perioada legală de indemnizare cu durata concediului medical.


Intră acum și în grupul de