Un adolescent din Șcheia condamnat la un an și jumătate de internare într-un centru educativ a încercat să fugă de polițiștii suceveni care puneau în executare mandatul


Intră acum și în grupul de

Un adolescent a fost prins de polițiștii suceveni în ultima zi a anului 2022 fiind pus în aplicare sentința judecătorească prin care acesta va fi internat într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 6 luni.

Secția de Poliție Rurală 9 Șcheia a primit, sâmbătă, 31 decembrie 2022, spre executare,  sentința penală pronunțată de Judecătoria Suceava rămasă definitivă prin neapelare la data de 31.12.2000, privind un tânăr de 17 ani din Șcheia prin care s-a stabilit față de acesta măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an și 6 luni.

La nivelul S.P.R.9 Șcheia s-a constituit echipa operativă formată din lucrători din cadrul S.P.R.9 Șcheia și lucrători din cadrul S.A.S., care au procedat la efectuarea de verificări pe raza com. Șcheia. Cu ocazia deplasării la domiciliul adolescentului unde au discutat cu bunica acestuia, care a relatat că nu știe unde se află nepotul său.

Având în vedere aceste aspecte și a informațiilor informativ-operative obținute a rezultat faptul că tânărul se află pe str. Aleea Lalelelor din mun. Suceava, motiv pentru care au fost alertate toate patrulele de pe raza municipiului Suceava și SPR9 Șcheia.

În scurt timp s-a reușit depistarea persoanei condamnate, dar aceasta a încercat să se sustragă, fugind, drept pentru care s-a procedat la urmărirea pedestră. Astfel, s-a reușit cu operativitate prinderea persoanei condamnate în vederea punerii în executare a sentinței penale.

 S-a constituit escorta din lucrători de poliție din cadrul SPR9 Șcheia pentru conducerea persoanei condamnate la Centrul Educativ Tg. Ocna în vederea încarcerării.


Intră acum și în grupul de