Nicio reclamatie in privinta meniului primit de pacientii Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

În funcţie de regimul alimentar al pacientului, meniul zilnic pentru un bolnav internat în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava costă între 7 şi 14,5 lei. Conducerea unităţii consideră că spitalul se descurcă onorabil la capitolul privind asigurarea hranei pentru pacienţi, având în vedere că bugetul s-a redus cu 20% faţă de anul trecut, iar numărul internărilor a crescut cu 15%.

Cu toate că banii sunt foarte puţini şi eşti tentat să te întrebi în ce fel pot fi împărţite aceste sume pentru asigurarea a trei mese zilnice, după ce afli că până în anul 2007 alocaţia zilnică de hrană pentru bolnavii internaţi nu depăşea 5 lei, eşti nevoit să recunoşti că s-a făcut totuşi un progres în ceea ce priveşte interesul Ministerului Sănătăţii pentru hrana zilnică a bolnavilor.

Valoarea aferentă fiecărui meniu zilnic diferă în funcţie de afecţiunile şi vârsta pacienţilor, respectiv secţiile unde sunt internaţi. Cel mai mult se cheltuie pentru bolnavii diagnosticaţi cu HIV/SIDA ce au nevoie de un aport caloric mai mare, pentru cei cu hepatită cu regim alimentar specific, diabetici, precum şi pentru cei internaţi la Oncologie. Meniul comun, servit pacienţilor în cazul cărora nu sunt prevăzute restricţii alimentare, este preparat în cuantumul celor 7 lei alocaţi zilnic.
Conducerea spitalului susţine că nu a avut reclamaţii în privinţa hranei sau legată de condiţiile de cazare.

Din nefericire mult mai rău se stă în această privinţă la Spitalul Rădăuţi, unde, norma zilnică de hrană este de 3,3 lei/pacient.


Intră acum și în grupul de