Șofer băut și fără permis urmărit în noapte doi kilometri pe raza comunei Ostra


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 49 de ani din Ostra este cercetat penal pentru infracțiuni rutiere după ce a fost depistat în trafic băut și fără permis.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri, la ora 23:00, polițiștii Poliției orașului Frasin, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, control și supraveghere al traficului rutier pe raza comunei Ostra, pe DJ 177A, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control unui autoturism al cărui șofer nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

 După parcurgerea distanței de aproximativ doi kilometri pe DJ 177A, spre Stulpicani, conducătorul s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers.

 Polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto în persoana unui bărbat 49 ani, domiciliat în  Ostra.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Gura-Humorului, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

               Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a stabilit faptul că șoferul nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. 

           În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de