Tabara judeteana de creatie la limba si literatura romana la Campulung Moldovenesc, pentru elevii olimpici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În această săptămână, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc este gazda Taberei Judeţene de creaţie, „Eminescu – 160”, la care participă 26 de elevi olimpici la Limba şi literatura română, din clasele V-XII.

„Programul, având ca obiective generale revalorizarea actului lecturii în spaţiul didactic al şcolii şi stimularea interesului pentru valorile culturii naţionale, este organizat pe mai multe secţiuni. Una este reprezentată prin interpretare de text literar, având ca suport opera lirică eminesciană – clasele V-VIII şi separat clasele IX-XII. O altă secţiune este cea de creaţie proprie, pornind de la textul liric eminescian – clasele V-VIII şi clasele IX-XII, precum şi secţiunea de creare de postere, pornind de la una din creaţiile lirice eminesciene – clasele VIIVIII şi clasele IX-XII” a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că elevii vor fi coordonaţi de cadre didactice cu rezultate în activitatea de performanţă la limba şi literatura română.

Iniţiativa taberei de creaţie aparţine inspectorilor şcolari pentru limba şi literatura română, prof. Rita Cîntiuc şi Eleonora Bulboacă.

Tabăra are loc în perioada 19-23 decembrie.


Intră acum și în grupul de