Abandonul scolar, in scadere


Intră acum și în grupul de

Abandonul şcolar este în scădere la nivelul judeţului Suceava susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit datelor acestora, în anul şcolar trecut, din totalul de 81.938 de elevi de clasele I-X, doar 298 au renunţat să mai facă şcoală. „Anul şcolar trecut au abandonat şcoala 54 de elevi aflaţi în clasele I-IV; 138 de copii din clasele V-VIII şi 108 elevi din clasele a IX-a şi a X-a”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, insp. Laurenţa Hacman.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Suceava, din cei 108.042 elevi înscrişi la începutul anului şcolar au mai rămas în evidenţele instituţiei după încheierea cursurilor 106.746 de elevi.

În ceea ce privesc motivele ce stau la baza renunţării la şcoală, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava menţionează că este vorba despre dificultăţile materiale, modelul educaţional oferit de părinţi şi de fraţi, dezorganizarea familiei şi mai nou plecarea părinţilor la muncă în străinătate. „Sunt copiii care nu mai fac şcoală în România, însă sunt elevi în alte ţări”, a spus Laurenţa Hacman adăugând că majoritatea copiii care abandonează şcoala sunt de etnie romă.


Intră acum și în grupul de