FOTO//Un bărbat din Vicovu de Sus a ajuns în arest după ce a fost prins că transporta aproape 7000 de pachete cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani din Vicovu de Sus a fost depistat, miercuri după amiaza, de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, la Sucevița, transportând țigări de contrabandă.

Bărbatul care conducea un autoturism a fost oprit pentru control și a prezentat documentele personale, cele ale autoturismului condus și un aviz de însoțire a mărfii, declarând verbal că în autoturism deține articole de încălțăminte.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 41 de cutii de încălțăminte, dar sub acestea a fost identificată, în alte cutii și o cantitate de țigarete de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în vederea inventarierii țigaretelor, rezultând că șoferul a deținut și transportat pe raza comunei Sucevița, cantitatea de 134.960 țigarete netimbrate (6748 pachete) digerite mărci, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal privind infracțiunea de „contrabandă”.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecatoria Rădăuti, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra autoturismului în valoare de cca. 9000 Euro.

De asemenea, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Postului de Poliție Sucevița, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Totodată, întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de