Peste 90.000 de suceveni au primit ajutoare europene inainte de Sarbatori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conform datelor oferite de conducerea administrativă a judeţului ajutoarele alimentare venite din partea Uniunii Europene au fost împărţite până pe data de 24 decembrie anul trecut.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că “de aceste ajutoare s-au bucurat 93.190 de persoane incluse în acest program care priveşte familii sau persoane singure care sunt beneficiare a venitului minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţii, pensionarii care au venituri sub 400 de lei şi persoanele cu handicap grav dar care nu sunt instituţionalizate”.

Toate produsele primite de la UE au fost depozitate iniţial la Centrul Economic Bucovina, iar apoi distribuite primăriilor din judeţ care le-au distribuit oamenilor prin Serviciile de Asistenţă Socială.

Este vorba despre 1323 de tone de făină albă, 600 de tone de mălai, 333 de tone de paste făinoase, 126 t de biscuiţi, 121 t de zahăr alb şi 108 t de lapte praf.

Se pare că, odată cu criza, şi interesul beneficiarilor de aceste ajutoare a crescut după ce, anul trecut, numai Primăria municipiului Suceava a fost nevoită să se roage în numeroase rânduri de beneficiari să vină să-şi ridice produsele sau chiar a mers cu ele acasă la aceştia.


Intră acum și în grupul de